T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUŞ / MERKEZ - Soğucak Ortaokulu

Haberler

Ara

Ara

Ulusal Sağlık Enstitüleri (National Institutes of Health) tarafından yürütülen ve hala devam etmekte olan yeni bir araştırma, ekran zamanının çocukların beyinlerini nasıl etkilediğini inceliyor. Ekranların çocukları nasıl etkilediğini İnceleyen bu ilk uzun soluklu araştırma; akıllı telefonlar, video oyunları ve tabletler gibi dijital ekranların genç beyinleri nasıl değiştirdiğini gözlemleyerek on yıl boyunca 11.000’den fazla sayıda çocuğuincelemiş olacak.

Araştırmacılardan Gaya Dowling şöyle diyor: “Çocukların ekran karşısında ne kadar zaman geçirdiklerini ve bunun etkilerini nasıl algıladıklarını görmekle kalmayıp, bu durumun sonuçlarını da öğrenmiş olacağız. Ardından bunun bir bağımlılık olup olmadığı sorusuna geçeceğiz.”

İlk bulgular iki saat kadar az bir ekran süresinin bile çok zararlı olduğunu gösteriyor.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı "tesisat teknolojisi ve iklimlendirme" alanına ait mesleki eğitimdeki atölye ve laboratuvarların son teknolojiyle donatılmasıyla 2 milyar dolarlık ihracat hedefine sahip sektörün ihtiyaç duyduğu yüzlerce nitelikli iş gücü yetiştirilecek.

Ara

Ara

Ara

Ara

Ara

Ara

Ara

Ara

Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Özellikle son yıllarda sıkça dile getirilen en önemli eksikliklerimizden birisi olarak gösterilen konulardan bir tanesi kitap okuma oranının düşüklüğü.  AB ülkelerinde yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye’de sadece yüzde 0.01. DESAM tarafından hazırlanan Ar-Ge raporuna göre, Türk halkı günde 6 saatini televizyona, 3 saatini ise internete ayırırken, kitap okumaya yılda ancak 6 saat vakit ayırıyor.

UNESCO: Türkiye, kitap okuma oranında 86’ıncı sırada

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86’ncı sırada, İstatistikler de gösteriyor ki kitap okuma alışkanlığı konusunda büyük sıkıntımız var. Özellikle çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmalı ve kitap okuma oranını yükseltmemiz gerekir. Son yıllarda kitap okumaya verilen önem artsa da hala almamız gereken çok yol var.

Ara

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık olarak işleyiş konusunda 3 yıllık bir takvim ilan ettiklerini hatırlatarak, "Bakanlıkta ne yapılıyor ve ne yapılacak?, sorusu aslında çok net. Beklentiler, tamamen takvim doğrultusunda oluşturulduğundan herkesin rahatlamasını bekliyoruz. Çünkü çocuklar için, toplum için bir sürpriz yapmak istemiyoruz. ´Geçen hafta böyleydi, bu hafta böyle olacak.´ gibi bir durumla karşılaşsın istemiyoruz insanlarımız." dedi.

Ara

Ara

Ara